KEMET KA – LÉLEKMŰVELÉS

 

Az egyiptomi beavatottak ismerték annak a hosszú útnak minden lépcsőjét, amely az átlagos, gyarló, tévelygő és erélytelen emberi tudatot az isteni – ők úgy mondták volna „hóruszi” – tudatosságig vezeti, ami gyakorlatilag egyenértékű a megvilágosodással.

Az egyiptomiak ismerték az emberi lélek csodavilágát is. Tudták, hogy istenek fennhatósága alá esnek az élet különféle területei, s ha életüket jól élik, akkor ezek az istenségek végig elkísérik őket a megvalósítás olykor rögös és kihívásokat támasztó ösvényén. Tisztában voltak azzal, hogy sok ember a születése körül elveszíti a magasabb síkokról szóló emlékeit. Így az ember valódi Énje csupán megfigyelő marad, és mindig egy újabb álságos énnel (vagy inkább énképpel) azonosul, mely nem a Teremtő képmása az emberben, hanem a pillanatnyi összbenyomás keltette, múlandó látszatönmeghatározás. (Elnézést a bonyolult megfogalmazásért.) Merthogy az örök megfigyelőre, a valódi Énre külön megvolt a maguk szabatos és precíz kifejezése: KA-nak hívták. Ő volt a KA-lélek.

A Kemet Ka nevű szertartással arra törekedtek, hogy az emberi egó alá temetett isteni szikrát felszabadítsák, mintegy „kihámozzák” rátapadt egós burkaiból. Minden egyes lefejtett egós réteggel, a lélek ereje nőtt és egy úgynevezett kitárulkozási folyamat indult el. Minél erősebb valakinek az isteni lélekszikrájával való kapcsolata, annál tudatosabb, annál tisztábbak és jobbak a megérzései, annál nagyobb a valódi lelki ereje. Ez ma is így működik. Viszont, minél inkább átveszi az uralmat valamelyik aktuális énképe (egója), annál gyengébb, befolyásolhatóbb, sebezhetőbb és kiszolgáltatottabb lesz az ember a rosszra, a hamisságra, az önbecsapásra és a megtévesztése.

Lényegében az ember minden döntésével a sors mérlegének az egyik vagy a másik serpenyőjébe tesz valamit: növeli vagy csökkenti a lelki erejét, felszabadítja vagy megköti azokat, közeledik vagy távolodik a valóságtól, s ezzel az igazságtól is. A következményeket sajnos mindenki nagyon jól ismerheti.

 

Az egyiptomi papság tudta, hogy az egó szükségtelen és felesleges hatásaira az ember jobbára csak utólag döbben rá: jó esetben öneszmélése, önreflexiója, önkritikája vezeti rá, rossz esetben nagyobb pofonokat kap a környezetétől vagy akár a Sorstól.

A Kemet Ka nevű szertartással a lélek tisztítható, megszabadítható az egós salakoktól és nemkívánatos energetikai mellékhatásoktól. Röviden-tömören ezért végezték rendszeresen a papok a Kemet Ka-t Egyiptom fénykorában. Mi pedig most elővesszük, leporoljuk, felélesztjük és szertartásrendünkbe iktatjuk ezt a rítust.

Aki rendszeresen részt fog venni ebben a lélekművelő folyamatban, az egyre mélyebbre fog hatolni önmaga megismerésében és felébresztésében.

Előzetes jelentkezés szükséges minden egyes programunk esetében!

MINDENKI SZÁMÁRA AJÁNLJUK A MAHAT, TAHAT ÉS KEMET KA szertartásokat, mivel ezeket évente csupán egy-két alkalommal végezzük!